Mitä tehtäis? Sika pestäis.

 

Koronakevät jyllää jälleen, pahempana kuin viime keväänä. Vai tuntuuko se vain siltä? Kaikesta huolimatta nyt on hyvä vältellä turhaa ihmismassoissa pyörimistä ja keksiä tekemistä itsekseen tai pienellä tutulla porukalla. Varmasti alkaa samat jutut pyöriä kerrasta toiseen ja tuntuu ettei päivissä ole oikein mitään tekemistä tai sisältöä, kun kaikki paikat ovat kiinni. Itsekin myönnän, että välillä tekisi mieli lähteä ostoskeskuksiin kiertelemään ihan vain sen takia, että saisi jotain muuta katsottavaa kuin oman kodin seinät ja lähipuistot. Nyt ei kuitenkaan ole paras aika lähteä ikkunaostoksille, joten mä aattelin koota tähän mun parhaat vinkit ja ideat mitä kokeilla, jotta kevät ei olisi niin synkkä, lisääntyvästä valosta huolimatta.

 


ULKOILU

Mekin, kuten moni muukin suomalainen viime keväänä, innostuttiin ulkoilusta ihan uudella tavalla. Käytiin paljon kansallispuistoissa kävelemässä, lähimetsässä kävelemässä, erilaisilla ulkoilualueilla kävelemässä ja tietysti leikkipuistossa. Ainakaan me ei olla kovia ulkoilijoita, että käytäisiin luonnossa liikkumassa, enemmänkin sitten istuskellaan pihalla tai käydään leikkipuistossa. Olikin aika kiva lähteä ulos liikkumaan ja ottaa vaikka eväät mukaan ja tehdä vähän pitempi reissu. Jos oikein hurjaksi olisi ryhtynyt eikä lapsia olisi, olisi ehkä voinut jopa yöpyä ulkona. Jos oma rohkeus olisi siihen riittänyt. Niille jotka ovat ahkeria ulkoilijoita ja käyvät paljon erilaisissa ulkoilupaikoissa ei tämä välttämättä ole innostava vinkki, mutta tälläiselle tavalliselle kaupunkilaiselle luontoon lähteminen oli aika hyvä idea. Ja sitä ei tarvitse lähteä sadan kilometrin päähän lähimpään kansallispuistoon, voi aloittaa ihan vaikka lähimmästä pienemmästäkin metsästä. Ja jos on lapsia, niin melkein mikä vain uusi ulkoilualue on jännittävä ja kiinnostava. Voi vaikka lähteä etsimään uusia leikkipuistoja, tutustua sen lähimetsän sijaan vähän kauempana olevaan metsään tai lähteä kaupungissa kiertelemään pienempiä katuja. Me ainakin voitaisiin kokeilla tota uusien leikkipuistojen testaamista tässä kevään aikana, metsäreittien lisäksi.

 


KÄSITYÖT JA TAITEET

Ainakin viime syksynä ja talvena tuntui nousseen kunnon käsityöbuumi, kun kotoa ei lähdettykään minnekään, vaan sinne piti keksiä tekemistä. Varsinkin makrameet ja pipot tuntuivat nostaneen suosiotaan huomattavasti, eikä suotta! Itse rakastan käsitöitä, olen aina rakastanut. Välillä ne toki kiinnostaa enemmän ja välillä vähemmän. Nytkin työn alla jos minkämoista ompelua, neulontaa ja virkkausta. Käsityöt onkin kivaa tekemistä kotona kun ulkona on kurja ilma, tai vaikka tekemistä pihalla auringon alla. Ja kun valinnanvaraa löytyy vaikka millä mitalla! Voi neuloa, virkata, ommella, solmia tai tehdä vaikka puutöitä! Myöskin erilaiset taiteet kuten piirtäminen tai maalaaminen voivat olla varteenotettava kokeilu. Vihko ja kynä mukaan ja vaikka metsään etsimään inspiraatiota!

 


VALOKUVAUS

Ite olen ainakin innostunut valokuvaamisesta, kun koulussa yhtenä oppiaineena oli valokuvausta. Innoissani hankinkin itselleni valmistujaislahjaksi kameran, josta olisi iloa ja hyötyä niin monessa eri asiassa. Ja onhan siitä ollutkin, vaikka hakusessa kuvaaminen vielä onkin. Myöskin R innostui kuvaamisesta, kun mentiin mulle hakemaan kameraa. Onneksi sai mummilta ja vaarilta oman pikkukameran, jolla voi itse kuvata. Ja pakko sanoa, 2,5-vuotiaaksi osaa kuvata yllättävän hyvin. Vaikka hakemista se vielä onkin. Ja vaikka kameraa ei olisikaan, niin usein puhelimissa on nykyään hyvät kamerat, joten puhelin käteen ja kuvaamaan! Ottaa vaikka joka viikolle eri teeman, yhtenä viikkona kuvaa kaikkea punaista, toisena kukkia ja kolmantena vaikka joltain muistuttavia asioita, esimerkiksi linnulta näyttävä puu tai kivi. Mä voisin kuvitella lähteväni R:n kanssa ainakin ulos kuvailemaan kunhan ilmat lämpenevät ja voi antaa R:nkin olla ilman hanskoja, jotta kamera pysyy kunnolla kädessä ja kuvaaminen onnistuu.

 


UUSIEN RUOKIEN KOKEILU

Tätä voi kokeilla eri tavoin, jos laiskottaa, tilaa noutoruokaa jostain uudesta paikasta tai tilaa normaalin annoksen sijaan jotain uutta. Jos taas haluaa mieluummin itse kokkailla, voi etsiä uusia reseptejä joita kokeilla kotona! Pitää vaikka etäkokkailut ja ruokailut ystävien kanssa. Ite oon ainakin tosi huono kokeilemaan mitään uusia ruokia, koska rakastan hyvää ruokaa ja pelkään, että jos kokeilen jotain uutta ja en pidäkään siitä niin menee yksi ruokahetki hukkaan. Mikä toisaalta on ihan älytöntä, sittenpähän tiedän etten pidä siitä, mutta ainakin olen kokeillut! R on yhtä epäluuloinen uusista ruuista kuin mä. Joten toisaalta ehkä se olisikin ihan hyvä idea koittaa keksiä uutta syötävää tälle keväälle. Yleensä toki kaikki herkut on sellaisia (varsinkin jos niissä on suklaata) joita kokeilen suitsait, mutta ruoka onkin vähän vaikeampi asia. Etäkokkailut voisi olla aika hauska idea tehdä yhdessä ystävien kanssa.

 


HEITTÄYDY MIELIKUVITUKSEN MUKAAN

Mä huomaan itessäni, että on jotenkin vaikee heittäytyä mielikuvituksen valtaan ja antaa mennä. R:n kanssa leikkiessä oon jotenkin kauheen jäykkä ja aikuismainen ja mietin vaan etten näytä tyhmältä. MITÄ VÄLIÄ? Ihan varmasti R kikattaisi vaan ilosta kun heittäytyisin oikein kunnolla leikkeihin mukaan. Pitää skarpata tässä. Sen lisäksi, että heittäytyy oikeen leikkiin mukaan, on monia keinoja aikuistenkin kesken heittäytyä mielikuvituksen vietäväksi. Mä välillä kateellisena kuuntelen mun siskon kertomuksia, kun ne poikaystävänsä kanssa rakentaa majaa työpöydän alle tai pystyttää teltan keskelle olkkaria. Ei mitään suurta ja ihmeellistä, mutta poikkeavaa. Vähän mielikuvitusta kehiin ja voi löytyä kotoa monia eri paikkoja joissa ei ole vaikka tullut mieleen että voisi nukkua tai vaikka syödä. R:n lemppari tällä hetkellä on eväsretki. Me ollaan käyty eväsretkellä olohuoneessa sohvan takana, matolla, levitetyllä vuodesohvalla. Ollaan oltu eväsretkellä ihan oikeilla eväillä, kuin myös mielikuvituseväillä. Joku päivä voisi päiväunien aikaan rakentaa pienen majan rappusten alle ja syödä siellä välipala. Jos olisi tarpeeksi irtopatjoja, voisi ne levittää olkkarin lattialle ja rakentaa vaikka maja, jonka alla nukkua. Ja vaikka lapsia ei tosiaan olisi, voisi tälläinen olla aika hauskaa Tanelinkin kanssa kahden.Kotona voi sadepäivinäkin hassutella lasten (tai vaikka kumppanin kanssa) antamalla lasten vaikka meikata ja valita päivän vaatteet. Meillä R ainakin oli ihan intona kun sai eilen meikata mut. Mitäköhän päälle tulisi jos neiti saisi valita mun vaatteet…

 

Kommentit

Suositut tekstit